Az online fogászati asszisztens

Belépés

Jelszó helyreállítás


Regisztráció páciensként Regisztráció szakemberként, intézményként Change to English

Regisztráció

Egy fogszabályozó születése, avagy az első gondolattól a megvalósulásig.

  • 2019-03-06 08:24:48

A mai modern világban sokunkkal megesik, hogy egy orvosi kezelés előtt mi magunk is utánajárunk a vélt vagy valós problémáinknak és a fejünkben szinte már kész kezelési tervvel állunk a választott orvosunk elé. De vajon mi magunk is helyesen tudjuk felmérni az eltérések súlyosságát? Valóban észreveszünk az esztétikai problémákon túlmutató funkciós zavarokat is? A válasz erre sokszor nem egyértelmű, de szerencsére egy fogszabályozási konzultáció során, illetve a kezelési terv elkészítésekor valóban mindenre fény derül.

Szájhigiéne a fogszabályozás alatt.

  • 2019-02-26 10:27:46

A rögzített fogszabályzóval végzett kezelés alatt kiemelkedő fontosságú a fogak tisztán tartása, a lepedék tökéletes eltávolítása. A közhiedelemmel ellentétben a fogszabályozó, illetve a ragasztó nem károsítja a fogzománcot, ellenben elősegítik a lepedék kialakulását és felhalmozódását azáltal, hogy megkönnyíti az étel pangását a fogak felszínén . A nem megfelelő fogmosás a fogak sokszor végleges elszíneződéséhez, szuvasodásához, illetve az íny gyulladásához vezethet, így ezen problémák megjelenése akár a fogszabályozó kezelés felfüggesztését vagy idő előtti befejezését teheti szükségessé. Ahhoz hogy ezt elkerülhessük, fontos ismernünk az összes olyan eszközt, praktikát amelyek a fogaink tisztántartását szolgálják a fogszabályozás ideje alatt.

A helyes étkezés rögzített fogszabályzó mellett

  • 2019-02-18 18:17:09

Talán elsőre nem is gondolnánk, de a rögzített fogszabályzó, illetve a fogak mozgatása is hatással lesz az étkezésünkre. Ez a változás egyfelől pozitív, hiszen egy harapási eltérés korrigálásával az étel leharapása, megrágása könnyebbé, alaposabbá válik, másrészről viszont a kezelés alatt a fogszabályzó tappancsai könnyen áldozatául eshetnek egy-egy keményebb vagy ragadósabb falatnak.Éppen ezért rögzített fogszabályzó viselése esetén célszerű betartani az alábbi tanácsokat..

Megnyitottuk Webáruházunkat!

  • 2019-02-14 10:39:35

2019 februárjában elindítottuk a www.fogaszvilag.hu fogászati weboldalhoz tartozó webáruházunkat.

Rövid útmutató a fogszabályzó viseléséhez

  • 2019-02-05 09:10:35

A fogszabályzó felhelyezése az esetek döntő többségében fájdalommentes folyamat, és többnyire utána is csak néhány napig tartó enyhe kellemetlenséggel kell szembenéznie. Mi teljesen normális ilyenkor, és mikor érdemes időpontot kérnie orvosától? Milyen ételeket és italokat kerüljön, amíg fent van a fogszabályzója? Mit tehet, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket? Segítünk.

Az Aloe vera jótékony hatásai a szájápolásban

  • 2019-01-29 09:37:44

Az Aloe verát évezredek óta használja az emberiség. A trópusi növény kivonata egyes kutatások szerint segíthet a fogszuvasodás megelőzésében, a szájban megjelenő gyulladások csökkentésében és a fájdalmak mérséklésében.

Méhviasztól az amalgámig - A fogtömések rövid történelme

  • 2019-01-22 09:43:19

Fogtömésekre nagyjából 10.000 éve lehet igazán szükség, amióta az emberiség áttért a mezőgazdasági termelésre. De vajon mivel tömték be szuvas fogaikat őseink? Mit használtak erre a célra a középkorban? Mióta léteznek amalgámtömések, és mikor merültek fel velük kapcsolatban az első aggodalmak?

Mit kell tudni a fogfehérítésről?

  • 2019-01-16 10:31:05

Bár a fogfehérítés egészségügyi szempontból nem indokolható, mégis egyre többen használnak különböző módszereket arra, hogy fogsoruk szebb legyen illetve eltűnjenek róluk a foltok. Folyamatosan újabb, egyre olcsóbb módszerek állnak rendelkezésre, de érdemes utánajárni, hogy melyiket érdemes használnunk.

Az egyetlen fogorvos, akit eddig Nobel-díjra jelöltek

  • 2019-01-08 10:29:06

Bár több esetben is előfordult, hogy fogorvosokat a Nobel-díj kapcsán emlegettek, mindezidáig csak egy szakembert jelöltek a díjra, 1969-ben. Leonard Linkow amerikai fogorvos az implantátumok úttörője volt, és 36 fogászati szabadalom köthető a nevéhez.

Meghívás