Az online fogászati asszisztens

Belépés

Jelszó helyreállítás


Regisztráció páciensként Regisztráció szakemberként, intézményként Change to English

Regisztráció

5 hollywoodi színész, aki egy film miatt ment fogorvoshoz

  • 2018-08-22 10:06:15

Gyakran hallunk történeteket arról, hogy színészek rengeteg kilót adnak le, vagy éppen szednek fel egy-egy film kedvéért. Ritkábban kerül a hírekbe, hogy néha a fogorvost is meg kell látogatniuk a hiteles alakítás érdekében. Erre hozunk öt érdekes példát.  

1. Brad Pitt – Harcosok klubja

David Fincher ma már klasszikus filmjének forgatása előtt Brad Pitt úgy érezte, hogy hollywoodi mosolya nem illik Tyler Durden karakteréhez, aki idejének nagy részében idegenekkel verekszik sötét utcákon. Úgy döntött, fogorvosával eltávolíttatja a koronákat a fogairól, hogy a karakter veszélyesebbnek látsszon.


2. Johnny Depp – A Karib-tenger kalózai

Jack Sparrow kapitány minél hitelesebb ábrázolásához Depp jó néhány aranykoronát tetetett fel a fogaira. A franchise harmadik része után döntött csak úgy, hogy eltávolíttatja őket.


3. Viggo Mortensen – Gyűrűk ura: A két torony

A helm-szurdoki csata forgatása közben letört az orkokat aprító Aragornt játszó színész foga. Azonban ahelyett, hogy azonnal fogorvosi segítséget kért volna, Mortensen ragaszkodott hozzá, hogy forgassanak tovább, és valaki a stábból ragassza vissza a fogát. Szerencsére, Peter Jackson rendező úgy döntött, hogy aznapra befejezik a vele való forgatást és elküldte, hogy megfelelő fogászati kezelést kapjon. 


4. Ed Helms - Másnaposok

A 2009-es vígjátékban Ed Helms karaktere elveszíti egy fogát, amikor Mike Tyson bemos neki egyet. A szerep kedvéért Helms eltávolíttatta egy implantátumát, amit még 15 éves korában helyeztek el a szájában. Leszedték a koronát és a pótlást kicsavarozták a helyéről. A fertőzések elkerülésének érdekében a szakemberek gondoskodtak a színész ínyének védelméről is a forgatás alatt.


5. Nicholas Cage - Madárka 

Hogy jobban átérezze a sebesült vietnami veterán karakterét, Cage két fogát is érzéstelenítés nélkül távolíttatta el. A fogakat egyébként is kihúzták volna, de a színész úgy szervezte, hogy az eljárás egybeessen a forgatással.

 

Források:

https://mytempesmiles.com/actors-changed-teeth-movies/

https://www.toptenz.net/10-incredibly-weird-facts-human-teeth.php

 


Meghívás