Az online fogászati asszisztens

Belépés

Jelszó helyreállítás


Regisztráció páciensként Regisztráció szakemberként, intézményként Change to English

Regisztráció

A STILE DI MED-SZTORI • MI ÁLL A STÍLUSOS FORMARUHÁK SIKERE MÖGÖTT?

  • 2019-10-22 11:17:38

A Stile di MED egyedi tervezésű exkluzív kollekció orvosok, egészségügyi és szépségipari dolgozók számára kínál különleges alapdarabokat, amelyek egyediségükben különböznek a mindenhol elérhető egyenruháktól. Egyre több intézmény és szakember munkáját színesítik a tévésorozatokban is szereplő formaruhák. A fogászati rendelők és szakemberek kezdettől fogva lelkes megrendelői a vállalkozásnak, így fontosnak tartjuk bemutatni, mi állhat a siker mögött. 

Az ötlet

A Stile di MED formaruha-gyártó vállalkozást 2017 végén alapította Répás Annamária. 

„Annak idején, amikor Édesanyám hosszantartó betegsége során sokszor ültem mellette a kórházban... És egyszercsak jött egy ötlet ... ez az ötlet az volt, hogy egyenruhákat készítsek az egészségügyben dolgozók számára. Amikor elment, szerettem volna megajándékozni Őt egy maradandó emlékkel. Így született meg a Stile di MED első kollekciója. Egy olyan újítás volt a fejemben, amitől színesebbé és stílusosabbá tehetem a megszokott fehér köpenyeket. Hiszen mindenki szívesebben visel egy különleges, jó szabású munkaruhát, hogy az Ő illetve környezete közérzete is jobb legyen a mindennapokban.”

Annamária gyermekkora óta rajzol, illetve a divatszakmában dolgozik a mai napig, így erős stílusérzékkel és nagy lelkesedéssel vágott bele az ötlet megvalósításába. Az első kollekció megszületését édesanyja sajnos már nem érhette meg, de a vállalkozás alapításában Annamária társaként tekint rá, aki nélkül soha nem született volna meg a Stile di MED.

A kezdetek

Egy magyarországi egészségügyi formaruha-üzem beindítása persze nem volt egyszerű feladat. Léteztek ugyan olyan rendelők, kórházak vagy szakemberek is, akik Amerikából rendeltek vagy egyéb utakon varrattak maguknak egyedi ruhákat, de kifejezetten ezzel – főleg Magyarországon – nem foglalkoztak sokan. Talán azért, mert a legtöbben úgy gondolták, nincs is igény rá.

Már az indulástól profi designerek dolgoztak a ruhákon, Hornok Barbara divattervező már ekkor, Már Róbert stylist pedig később csatlakozott a csapathoz. Az ő munkájukat is dicséri a kezdettől fogva elérhető, de folyamatosan aktualizált, elegáns exkluzív kollekció, illetve a különböző igények egyre pontosabb felmérésével kifejlesztett egyre bővülő termékpaletta.

Dental World 2017

Az egészségügyi szakemberek összeismertetése az új lehetőséggel a 2017-es Dental World kiállításon kezdődött, így elsőként a fogászati szakma képviselői találkoztak a stílusos formaruhákkal. Innen indult a Stile di MED hódító útjára először a fogászati szakemberek között, akik azóta is nagyon fontos megrendelőknek számítanak. 

Ez nem meglepő, a formaruhák ugyanis számtalan előnyt kínálnak a rendelők számára. A különböző kiegészítők (például sapkák és kötények) és a ruhák tudatos tervezése illetve fejlesztése nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is sokat adnak hozzá a rendelőkben folyó munkához. Közérzeti szempontból sem mindegy, hogy valaki miben tölti el a napi munkaidőt. A Stile di MED a recepciótól a műtőig a fogászatok minden munkatársának teljes munkaruhatárat kínál.

A siker

Azóta az egészségügy más területein dolgozók is egyre nagyobb számban élnek a lehetőséggel. Sőt, amellett, hogy Magyarországon is egyre több területen választják a Stile di MED formaruháit, a nemzetközi érdeklődés is növekszik. Jelen vannak Norvégiában, Angliában, Szlovákiában. 

Miben állhat a siker titka? Annamária kezdettől fogva nagyon fontosnak tartja az egyediséget. Még a frissen indult webshopban kis tételben rendelt ruhák anyaga, fazonja és színe is a megrendelő igényei szerint alakítható, az intézmények (mint az utóbbi időben a Bethesda Gyermekkórház vagy a Czeizel Intézet) pedig kérhetik, hogy saját arculatukat tükrözzék a ruhák színei illetve a rajtuk elhelyezett logók és grafikák. A szolgáltatás részeként designer tanácsadók segítségével alakítják ki a megrendelők stílusához, igényeihez és arculatához legjobban illő ruhadarabokat. Az összegyűlő tapasztalatoknak és a divat változásainak megfelelően a termékeket évente frissítik, aktualizálják. 

 A ruhák prémium minőségű olasz alapanyagból kizárólag Magyarországon készülnek. A gyártásban dolgozók elhivatottsága nélkül semmilyen sikert nem lehetett volna és nem lehetne elérni. Ezt teszi teljessé a designerek és Annamária a felmerülő igényeket folyamatosan szem előtt tartó munkája, ami garantálja, hogy minden egyes a Stile di MED üzeméből kikerülő darab a mindennapok munkájának egyedien stílusos, minőségi, színesítő eleme legyen.  

Meghívás