Az online fogászati asszisztens

Belépés

Jelszó helyreállítás


Regisztráció páciensként Regisztráció szakemberként, intézményként Change to English

Regisztráció

Kő kövön nem marad: a fogkő-eltávolítás nem csak esztétikai kérdés

  • 2019-12-09 19:11:29

Tegye fel a kezét, aki járt fodrásznál az elmúlt félévben! Nagyon jó! Most az jelentkezzen, aki volt műkörmösnél! Remek! Lássuk, hányan vásároltak új ruhákat! Rendben, és most az tegye fel a kezét, aki járt fogkő-eltávolításon! 

Mindez csak gondolatkísérlet, de sajnos van egy olyan érzésem, hogy ha valóban közvélemény-kutatást végeznénk, nem a legutóbb említett szolgáltatás igénybevételéről számolnának be a legtöbben.

Ez amúgy azért is fura, mert egy ilyen kezelés nemcsak arról szól, hogy szebb lesz tőle a fogunk és jobb a leheletünk: egyre több kutatás bizonyítja, hogy a fogágy-betegségek és számos súlyos egészségügyi probléma között összefüggés van. 

Említsünk néhányat? Szívbetegség. Cukorbetegség. Reumás panaszok. Demencia. A felsoroltak mind-mind összefügghetnek a szájban elsokasodó baktériumokkal. 

A fentiekből is látszik, hogy rengeteg bajt előzhetnénk meg a rendszeres fogkő-eltávolítással, ami egyébként nem kerül több pénzünkbe, mint mondjuk a fodrász vagy a műkörmös gyakori látogatása, ráadásul erre a kezelésre elegendő félévente sort keríteni. 

Ennek ellenére talán nem túlzás a feltételezés, hogy mindannyiunk ismeretségi körében akad olyan ember, akiről messziről lerí, hogy évek óta nem járt fogászat közelében. Hogy is szólt a kabaré-örökzöld? Ha én egyszer kinyitom a számat… Hát, van, akinek nem ajánlatos. Viszont ezen lehet változtatni. 

Sokszor elhangzik, hogy mennyi mindenben le vagyunk maradva nemcsak Nyugathoz, de a környező országokhoz képest is – hát, bizony e tekintetben is jelentős a hátrány. Pedig ez esetben a felzárkózáshoz nem kellene minden követ megmozgatni. Csak néhány fogkövet. Félévente egyszer.

Branovics Orsolya: "2013 óta dolgozom fogászati asszisztensként és 2012 óta az Arandent Fogászat családias légkörű kollektívájában tevékenykedtem. 2015-ben megszereztem a klinikai fogászati higiénikusi oklevelet, azóta több rendelőben hasznosítom a tudásomat dentálhigiénikusi munkakörben. 

Az asszisztensi teendők mellett feladatom a páciensek fogászati egészségnevelése, prevenciós tevékenységek végzése a szájüregben orvosi irányítás mellett. Mosolygós, közvetlen hangvételemmel szeretném elérni, hogy a fogászati kezelés a lehetőségekhez képest a legkellemesebben teljen.

Mivel édesanyám is a fogászatot választotta hivatásának, ezért gyermekkorom óta a második otthonomként tekintettem a fogászati rendelőre. Ezek után nem volt kérdés, hogy milyen pályát válasszak az MKB bank, illetve a jogi pálya után.

Képességeim jobb kiaknázása érdekében folyamatosan képzem magam és gyűjtöm az új ismereteket a dentálhigiénia területén. szeretnék továbblépni, egyéni, a dentálhigiéniában új ismeretek megszerzése, fontos számomra a folyamatos továbbképzésem."

Branovics Orsolya elérhetősége. 

Meghívás