Az online fogászati asszisztens

Belépés

Jelszó helyreállítás


Regisztráció páciensként Regisztráció szakemberként, intézményként Change to English

Regisztráció

Miért a legszebb ünnep a karácsony?

  • 2018-12-24 15:02:55

A fény ünnepe 

A téli napforduló, a leghosszabb éjszaka, a legmélyebb sötétség ünneplése ősi hagyomány, a kereszténység kialakulása, Jézus születése előtt is mindenfelé jelentős napnak számított. Ez az a pont az évben, amikortól a téli sötétség felett lassan-lassan átveszi az uralmat fény, a világosság. Ez egy olyan örömteli időszak, amivel mindenki tud azonosulni. 

A karácsony örömei 

Ki ne találna örömet a karácsonyi ünnepi vásárokban, a bensőséges gyertyagyújtásokban, a nagy családi étkezésekben, az ajándékokban vagy a Szenteste meghittségében? Sokan vannak, akik talán nem kedvelik némelyiket: utálják a tömeget, nem szeretik az ajándékozást vagy éppen nincs kedvük már a sokadik családi eseményhez, de olyan ember nincs, aki legalább titokban ne élvezné az ünnep egy-egy elemét, és ne várná az adventi időszakban a finom karácsonyi vacsorákat. 


Közös ünnep 

A karácsony a legtöbbünknek ad valamit, és varázsának része az is, hogy azoknak a családtagjainknak is élménnyé tehetjük, akik esetleg csak a nyűgöt látják benne. Segítsünk nekik! Ha tehetjük, vállaljunk át a feladataikból, mert pont ez a karácsony lényege. A készülődés, vásárlás, takarítás, főzés nem kell, hogy bosszantó teher legyen, ez ugyanúgy lehet az ünnep közös része, mint a karácsonyfa feldíszítése. 


Segítsünk egymáson! 

De az ünnep lényeges része az is, hogy idegeneken vagy kevésbé közeli ismerősöknek is széppé tegyük. Csempésszünk egy kis vidámságot azok életébe is, akiken sokszor senki más nem segít! Tegyük a rászorulókat, a magányosokat ugyanúgy részeseivé, mint azokat, akik közel állnak hozzánk! 

Tehetünk egymásért 

A karácsony, a téli napforduló ünneplése szinte belénk van kódolva, és töretlen népszerűségét valószínűleg annak köszönheti, hogy sokunk számára az örömteli ünneplés és az együttlét élményét nyújtja. Tegyünk érte idén is, hogy minél többen érezzenek így! Szóljunk barátságosan idegenekhez is, segítsünk a rászorulókon és azokon, akik ebben a hidegben még elesettebbek! Tegyük meg a lehető legtöbbet azért, hogy minél többen át tudják érezni a karácsony szellemét! 

Boldog karácsonyt és közös ünneplést kíván mindenkinek a fogászvilág.hu!


Meghívás