Az online fogászati asszisztens

Belépés

Jelszó helyreállítás


Regisztráció páciensként Regisztráció szakemberként, intézményként Change to English

Regisztráció

Ötféle élelmiszer, ami segít fehéren tartani a fogainkat.

  • 2018-06-19 09:24:29

A legtöbben szeretnénk, hogy minél fehérebbek legyenek a fogaink, és ezért különböző kezelésekre is eljárunk. Javaslunk néhány könnyen beszerezhető ételt és italt, amelyek segítenek természetes módon megakadályozni a foltok és elszíneződések megjelenését, hogy fogaink sokáig szépek maradhassanak. 

Fogfehérítés vagy fogkőeltávolítás után szeretnénk a fogainkat minél tovább fehérnek látni. Az alábbi élelmiszerek fogyasztásával hosszú ideig jó színben tarthatjuk fogainkat, ráadásul fogyasztásuk általában ettől függetlenül is egészséges. 

1. Eper 

Erős színe ellenére az eper magas almasav tartalmának köszönhetően segít megakadályozni a fogak elszíneződését. Az almasav elősegíti a nyáltermelést, így természetes módon tisztítja a fogak felületét. 


2. Diófélék és magvak 

A diófélék és magvak a fogakat kellemesen csiszoló felülete eltünteti a foltokat. Alacsony cukortartalmuk is előny, de fogyasztásuk után érdemes fogselyemmel eltávolítani a darabkákat, mert károsíthatják az ínyt.

 

3. Alma

Az alma és más ropogós ételek, mint a zeller vagy a répa harapáskor erősítik az ínyt. Emellett magas víztartalmuk hozzájárul a nyáltermeléshez, ami segít eltávolítani a kárt okozó baktériumokat a fogakról. 


4. Keménysajtok 

A tejtermékek a kalcium fontos forrásai, ami elengedhetetlen az erős fogakhoz és csontokhoz. A sajtban szintén megtalálható kazein pedig akadályozza a fogzománc ásványi anyag tartalmának csökkenését.


5. Víz

A víz segít eltűntetni a fogakon lévő foltokat, ezért érdemes minél többet inni, különösen sötét színű, sok festékanyagot tartalmazó ételek és italok fogyasztása közben. Fontos kiemelni azonban, hogy a szénsavas víz nem tesz jót a fogzománcnak.

 

 

Források:

 

https://www.redbookmag.com/body/advice/g667/teeth-whitening-foods/

https://www.docklandsdental.ie/food-drink-to-help-keep-teeth-white/


Meghívás